De ce ar trebui să suplimentezi cu Magneziu

De ce ar trebui să suplimentezi cu Magneziu

Magneziul este al patrulea cel mai abundent mineral din corpul uman. Aproximativ 60% din magneziu din organism se găsește în oase, în timp ce restul este în mușchi, țesuturi moi și fluide, inclusiv sânge.

321735_1100

Deficitul de magneziu este o problemă la nivel mondial și deoarece interacționează cu atât de multe procese din corpul nostru, lipsa acestui mineral poate provoca probleme grave de sănătate. Astăzi vă voi prezenta câteva beneficii pe care le poate aduce magneziul sănătăţii noastre.

  1. Magneziul poate lupta împotriva depresiei.

Un studiu din 2007 a avut peste 8800 de persoane (sub 65 de ani) și a găsit o corelație directă între deficitul de magneziu și depresie. Într-un alt studiu de 12 săptămâni, 450 mg de magneziu/zi au prezentat o îmbunătățire a dispoziției pentru pacienții cu diabet zaharat de tip 2, efectele suplimentarii fiind aproape  la fel de bune ca cele ale tratamentului medicamentos (anti depresive).

magnesium.jpg

  1. Magneziul poate preveni diabetul de tip 2 și sindromul metabolic.

Un studiu a urmărit mai mult de 4000 de persoane pe parcursul a 20 de ani și a constatat că aportul ridicat de magneziu poate reduce riscul de diabet zaharat cu 47%. Un alt studiu a cuprins 63 de subiecți cu diabet de tip 2 şi nivel de magneziu scăzut, ei fiind împărţiţi în 2 grupuri (controlat și placebo). După 16 săptămâni, grupul controlat a prezentat îmbunătățiri ale nivelului de glucoză si sensibilitate crescută la insulină.

nutrients-07-05388-g002

  1. Magneziul are avantaje antiinflamatorii.

Într-un studiu, copiii cu cele mai scăzute niveluri de magneziu din sânge au fost găsiți ca având cele mai înalte niveluri ale markerului inflamator PCR (proteina C reactiva). Suplimentarea cu magneziu poate reduce inflamația cronică la adulții în vârstă, la persoanele supraponderale și la pre-diabetici.

C-reactive-protein.jpg

  1. Magneziul ajuta la scăderea presiunii arteriale.

Un studiu din 2009 a împărţit 82 de persoane cu diabet, hipertensiune şi hipomagnezemie (vârste între 40 şi 75 ani) în două grupuri (controlat şi placebo). După 4 luni de teste s-a observat o scădere semnificativă a tensiunii arteriale (sistolica şi diastolică) în grupul ce a primit 450mg Mg/zi. Un alt studiu a luat 48 de persoane cu hipertensiune moderată dintre care 24 au primit 600mg Mg/zi, iar restul placebo. După 24h de la administrare s-a observat o scădere mică, dar consistentă a tensiunii arteriale.

bottle-magnesium-vitamins-healthy-blood-pressure-white-yellow-vitamin-pills-against-white-background-cuff-some-33824536_2.jpg

  1. Magneziul îmbunătățește simptomele sindromului premenstrual.

Magneziul s-a dovedit că poate îmbunătăți starea de spirit la femeile cu PMS (Premenstrual Syndrome) și, de asemenea, poate reduce retenția de apă și alte simptome.

Beneficiile magneziului sunt mai multe, fapt ce face acest mineral indispensabil bunei stării a organismului nostru, de aceea suplimentarea zilnică poate să reprezinte un beneficiu major. Alimente bogate in magneziu: seminte de dovleac, spanac, ciocolata neagra (70-85% cacao), quinoa, somon, avocado, cashews, migdale etc.

Pentru a vedea si celelalte articole click aici.

This Post Has 4 Comments

Leave a Reply

Close Menu