Despre mine

Numele meu este Tilici Alexandru-Eduard, un tânăr de doar 21 ani cu o pasiune pentru nutritie şi sport. Povestea mea a început în liceu când am decis să îmi fac primul abonament la sală, evident pe atunci cunoştinţele mele erau 0 când venea vorba de antrenament, nutriţia mea era mai mult decât slabă (ştiam doar că trebuie să mănânc şi nici măcar acel lucru nu îl făceam bine), tot ce ţinea de tehnici de antrenament şi obiceiuri alimentare potrivite scopului meu (acela de a creşte în masă musculară) era un complet mister

"A mânca este o necesitate, dar să mănânci inteligent este o artă."
François de la Rochefoucauld
Filozof

Pe perioada liceului am făcut fitness cu pauze „regulate”, astfel orice rezultat aveam se ducea odată cu instalarea lenei. Totul s-a schimbat când sedentarismul era “obiectivul” meu principal, nu făceam nimic înafară de a sta în faţa calculatorului ore în şir zilnic şi  sa mănânc toate junk-urile ce îmi treceau prin faţa ochilor.
Nu am fost niciodată foarte gras, dar imaginea din oglindă ce o vedeam în fiecare zi mă demotiva şi mai tare, astfel am decis să îmi schimb stilul de viaţă în cel mai bun mod posibil, apelând la ştiinţa. Astfel am început să studiez nutriţia, fiecare aspect al ei fiind fascinant pentru mine. Următorul pas a fost diploma de Tehnician Nutriţionist, aspect ce m-a făcut să creez acest blog, locul în care pot să îmi expun părerile şi experienţa acumulată în acest domeniu în concordanţă cu literatura ştiinţifică. Astfel ultimii 2 şi jumătate ani din viaţa mea au fost cei mai complexi în materie de sănătate, dar şi cei mai interesanţi deoarece am văzut schimbările pe care muncă (atât din sală, cât şi de acasă) poate să le aducă atunci când te dedici 100% unui scop bine stabilit.

Nu am ajuns încă la “imaginea perfectă” pentru corpul meu, dar sunt sigur că odată cu timpul mă voi apropia de acest ţel. Dacă eşti la început cu tranziţia ta către un stil de viaţă sănătos atunci ţine un ochi deschis pentru materialele ce urmează a fi postate pe blog, nu o să regreţi.

Pentru a citi ultimele articole postate click aici.

Close Menu